Do strony startowej

Archiwum 2013

2013-11-27
Sylwester 2013

SYLWESTER 2013

* Godz. 20.00 Kolacja:

- Aromatyczny krem ziemniaczany z kleksem śmietanki, z dodatkiem słodkich ziemniaków
- Delikatny schab w otoczce musu drobiowego, podany  z kluseczkami marchewkowymi i karmelizowanymi buraczkami
- Deser: Domowe lody miodowo-truskawkowe na ciemnym sosie owocowym

* Zimna płyta w bufecie:

-festiwal mięs: schab ze śliwką i morelą, pasztet z żurawiną, karczek
-tortilla z łososiem marynowanym w occie balsamicznym
-galaretki z szynki
-tymbaliki z szynki konserwowej z musem chrzanowym i szparagiem
-ozorki w galarecie
-śledzie w śmietanie, w oleju
-roladki z cukini z serem
-sałatka z kurczakiem
-jajka szpinakowe
-bruschetty

* Desery przygotowane  wg. tradycyjnych receptur:

Sernik, makowiec, tarta cytrynowa, mufinki czekoladowe z budyniem, mufinki z jabłkami, tort advocatowy, czekoladowy, tiramisu

* Dania nocne :

- Godz. 23.00  Pieczony udziec wieprzowy , indyk w całości, pieczonki w żeliwnych garnkach i festiwal surówek , a także   kiszone ogórki
- Godz. 2.00 Pobudzająca kwaśnica na żeberkach

* Alkohol czysty i napoje ( woda mineralna, sok pomarańczowy, pepsi, kawa, herbata)


Cena 245 zł od osoby

Oprawę muzyczną zapewni zespół

 

Zapraszamy serdecznie  !!!



2013-10-17
Andrzejki 2013

Andrzejki ***2013***

Sobota 30.11.2013

 Kolacja godz. 20.00

- Barszcz czerwony z pierożkami
- Fileciki z indyka, podane z chutney’em dyniowo-gruszkowym i zielonymi kluseczkami
- Panna Cotta z gałką lodów truskawkowych i sosem brzoskwiniowym

Zimna płyta:

- Tarta z dynią i serem dorblue/z grzybami
- Pasztet ze śliwką
- Aromatyczny karczek w ziołach
- Galantyna drobiowa w galarecie z owocami
- Śledzie korzenne z winogronami i śmietaną
- Pieczone skrzydełka owinięte boczkiem i śliwkami
- Sałatka Zornica
- Mozzarella z pomidorami i oliwkami skropiona pesto z rukoli
-  Mus z wątróbki drobiowej

Dania nocne:

Ok. godz. 23.00 Pieczone  udźce  wieprzowe w zestawie z kapustą zasmażaną i pieczonymi ziemniakami
Ok. godz. 3.00   Flaczki drobiowe z żołądków i podgrzybków

Bufet z ciastem  i owocami

Cena: 290 zł/para

 

W cenę wliczono alkohol czysty (0,5 l /para) oraz  napoje zimne ( 1,5 l/para)

 

Magiczną atmosferę wieczoru wyczaruje spotkanie z wróżką!!!



2013-06-14
Zakupy inwestycyjne

„Projekt współfinansowany przez Unię Europejską

z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach RPO WSL 2007-2013”

 

Baner

Kliknij tutaj aby poznać szczegóły



2013-05-13
Czas na szparagi.

Kochani jak wiecie wszyscy jesteśmy spragnieni słońca, wiosny i lekkich ,smacznych posiłków.

Pojawiły się na straganach, pyszne polskie szparagi. Z radością podajemy je dla Was.

Szparagi hodujemy w Polsce blisko 4000 tys. ton z czego połowa trafia na eksport. Największym producentem szparag są Włosi i Francuzi .Początkowo z ich walorów korzystali blisko 4000 lat temu Grecy i Rzymianie . Do Francji dotarły w XV wieku a do Polski XVIII. Są naprawdę bardzo zdrowe, zawierają potas, magnez, fosfor i wapń oraz witaminy z grupy B i C a przy tym są niskokaloryczne.

Na upalne dni nasz specjalny chłodnik z dodatkiem zielonych ogórków i rzodkiewki. Zapraszamy.



2013-05-04
RESTAURACJA W KAŻDĄ NIEDZIELĘ CZYNNA DO 22.00

Skończyła się zima, co bardzo nas cieszy . Przygotowaliśmy dla Państwa dwa ogródki na niespieszny wiosenny posiłek. Zapraszamy na słoneczne patio oraz zacieniony taras.



2013-05-04
PROMOCJA NA NOCLEG PRZEDŁUŻONA.

Witamy

z radością informujemy ,że do końca maja przedłużamy naszą promocję na nocleg w naszym hotelu.

Rezerwuj już dziś w naszym systemie rezerwacji lub mailowo zornica@zornica-hotel.pl

Pokój jednoosobowy 130 zł ze śniadaniem

Pokój dwuosobowy 180 zł ze śniadaniem

 

Serdecznie zapraszamy



2013-04-08
Rozwiązanie konkursu

Miło nam donieść ,iż zwyciężczynią konkursu jest

gosia111@O2.pl

 

Prosimy o kontakt z recepcją pod numerem 34 32 74 880 w celu ustalenia rezeracji.Serdecznie gratulujemy.



2013-04-05
Promocja na pokoje hotelowe do końca kwietnia

Chcemy zachęcić do pobytu w naszym hotelu. W ostatnim okresie wiele osób korzystało z naszej promocyjnej oferty na pobyt w hotelu,dlatego postanowiliśmy ją przedłużyć do końca kwietnia.

Serdecznie zapraszamy do korzystania z naszych usług.



2013-04-05
Dzisiaj ogłaszamy wyniki konkursu

Aby dać wszystkim szansę , czekamy na Wasze maile do godz.18.00. Dziękujemy za tak duże zainteresowanie konkursem.

Ogłoszenie wyników jutro w południe.



2013-03-26
Wiosenny konkurs Zornicy

Z okazji nadejścia wiosny chcielibyśmy wszystkich Państwa zaprosić do zabawy, do wygrania kolacja lub obiad w naszej restauracji. Do wygrania 1 podwójne zaproszenie o wartości 200 zł.

Aby wziąć udział w naszym konkursie należy polubić naszą Zornicową stronę na facebooku i przesłać do nas maila z imieniem i nazwiskiem na adres zornica@zornica-hotel.pl

Losowanie odbędzie się dnia 05 kwietnia a o wynikach konkursu poinformujemy w zakładce Wydarzenia.

Zachęcamy do wzięcia udziału w konkursie.

 



2013-03-26
W święta Wielkiej Nocy

W Wielką Sobotę i Lany Poniedziałek restauracja nieczynna.

Zapraszamy w Pierwszy Dzień Świąt w niedzielę od godz.13.00 do 18.00

 

Serdecznie zapraszamy



2013-03-05
Dzień kobiet

 Z okazji  Dnia Kobiet  w naszym menu zagości:  

Menu I 

Krewetki na grzankach w sosie maślano-czosnkowym
Filet z kurczaka z aromatycznymi gruszkami w likierze cointreau z ziemniakami puree i buraczkami
Serniczek z figami i miętą

Cena 50 zł + Lampka czerwonego wina gratis

Menu II  

Sałata lodowa z serem pleśniowym,melonem  i owocami granatu
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo- rozmarynowym z kopytkami i brokułami
Lody waniliowe z ajerkoniakiem

Cena 55 zł + Lampka czerwonego wina gratis



2013-01-21
Cateringi dla firm

Link do Galerii



2013-01-21
20-lecie Stanmot

Link do galerii



2013-01-21
POKOJE DLA FIRM

Szanowni Państwo

do końca marca proponujemy Państwu promocyjne ceny na pokoje ze śniadaniem

130 zł/ jedynka

180 zł/ dwójka

160 zł/ jedynka z obiadokolacją

 

Dodatkowo w każdy weekend ceny z 30 % rabatem.



2013-01-21
W KAŻDĄ NIEDZIELĘ RESTAURACJA CZYNNA DO GODZ. 20.0



2013-01-08
BAL 2013

Serdecznie zapraszamy Państwa na V Jubileuszowy Bal Charytatywny,

który  odbędzie się 9 lutego 2013 roku w Restauracji „Zornica”,

pod patronatem Wójta Gminy Poczesna.

Zapewniamy wyśmienite menu oraz wspaniałą zabawę,

którą poprowadzi profesjonalny DJ.

Atrakcja wieczoru: występ Pana Marcina Wolskiego

 

Rozpoczęcie o godz. 20.00

Cena biletu: 220 zł/para (cena nie zawiera alkoholu)

Bilety do nabycia w Hotelu i Restauracji „Zornica”



« powrót do aktualnych wydarzeń

Archiwum: