Archiwum 2018
Szanowni Państwo!
Uprzejmie informujemy, że w dniach 24, 25 oraz 26 grudnia 2018 r.
Hotel i Restauracja będą nieczynne.
Życzymy Państwu zdrowych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia.
SYLWESTER 2018
Zapraszamy na Bal Sylwestrowy do Zornicy, gdzie przeniesiemy Państwa w niezwykły świat 20-lecia międzywojennego.
Zaserwujemy bogactwo smaków w potrawach, łączących w sobie polską tradycję szlachecką, elementy kuchni kresowej,
francuską nutę i zapożyczenia z kuchni żydowskiej.
Odpowiedni klimat zapewnią zdjęcia z rekwizytami w stylu retro z naszej fotobudki oraz zespół muzyczny.
Sprawimy że tegoroczne powitanie Nowego Roku będzie niezapomniane. Stroje z epoki będą mile widziane.
Kolacja godz. 20.00
l Krem z białych warzyw okraszony aromatyczną oliwą oraz prażonymi pestkami słonecznika.
l Pieczona pierś z kaczki z puree jabłkowym i karmelizowana marchewką
Deser:
Mus chałwowy z sosem borówkowym
Przekąski zimne:
Bliny drożdżowe podane z kawiorem
Pasztet z gęsich wątróbek na chrupiącej chałce z galaretką malinową
Płatki indyka w sosie kaparowo-tuńczykowym
Befsztyk po tatarsku z dodatkiem cebulki, kiszonego ogórka i marynowanych grzybków
Mus rakowy w chlebie razowym
Pasztet z aromatyczną konfiturą z żurawiny, pasztet z dziczyzny w sosie tatarskim
Paleta wykwintnych mięs pieczystych i wędzonych
Śledzie marynowane w świeżych ziołach z oliwą
Sałatka z młodego szpinaku z greckim sosem, pomidorkami koktajlowymi, posypane prażonym słonecznikiem
Auszpik z jesiotra i łososia
Sałatka z gruszki z pieczonym burakiem i serem pleśniowym
Sałatka z kaszy gryczanej z kurczakiem i koperkiem
Jajka faszerowane , podane wykwintnie
Tymbaliki z marchewki
Bufet słodki :
Ciasta , bankietówki , ciasteczka , cukierki
Dania późniejsze:
Ok. godz. 23.00 Flaki po Zamojsku podane z pulpetami cielęcymi
Ok. godz. 1.00 Polędwica wieprzowa a’la Wellington z groszkiem cukrowym
oblana sosem z czerwonego wina.
Ok. godz. 2.30 Barszcz czerwony z kołdunami
Alkohol czysty i napoje bez ograniczeń ilościowych
Muzyka na żywo
Cena 300 zł/os.
«Przy rezerwacjach złożonych do 06. 12. 2018 cena specjalna 280 zł/os.
Szczegółowe informacje i rezerwacje pod numerem tel. 34 327 48 80
Praca na wakacje ?
Kochani, poszukujemy na okres wakacyjny 1 miesiąc lub do końca sierpnia osoby do pracy na kuchnię. Każdy z nas chce trochę odpocząć na urlopie :)
Do prostych czynności jak sprzątanie, obieranie warzyw czy zmywanie .
Jeśli ktoś chętny , to proszę o kontakt 0 34/32 74 880.
Dania wielkanocne na zamówienie
Szanowni Państwo
przygotowaliśmy dla Was wyjątkową ofertę na zbliżające się święta wielkanocne. Wszystkie zamówienia powyżej 250 zł przywozimy gratis ( oczywiście okolice Poraja, Poczesnej i Częstochowa), a przy zamówieniu powyżej 200 zł nasz pasztet w prezencie.
W naszej ofercie między innymi :
Karczek pieczony 35 zł / 1 kg
Schab pieczony 35 zł/ 1 kg
Pasztet z suszoną śliwką 30 zł / 1 kg
Bigos 1 L/ 25 zł
Żurek na zakwasie i białej kiełbasie 20 zł / 1 L
Barszcz czerwony na zakwasie z czerwonych buraków 22 zł/ 1 L
Krokiety 6 zł/ szt
sałatka śledziowa 25 zł / 1 L
Jaja faszerowane pieczarkami/ szpinakiem / sosem tatarskim 4 zł/ szt
śledź w oleju / śmietani 30 zł / 1 L
Sernik z polewą czekoladową 70 zł ( balacha ok 27 cm)
Szarlotka 60 zł ( blacha ok 27 cm )
Serdecznie zapraszamy do składania zamówień pod numerem telefonu 0 34 32 74 880 lub mailowo zornica@zornica-hotel.pl
Dzień Kobiet
8 Marca 2018 r.
Serdecznie zapraszamy do Restauracji ZORNICA
Menu:
- Krem cebulowy z akcentem sera dojrzewającego i grzanek ziołowych
- Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem i serem brie w sosie śmietanowo-pomarańczowym podawany z ryżem jaśminowym
- Strudel z jabłkami z sosem waniliowym
Cena zestawu: 45 zł
Rezerwacja stolików pod numerem telefonu: 34 327 48 80
Zapraszamy
Restauracja „Zornica” zaprasza na
WIECZÓR WALENTYNKOWY
W DNIU 14.02.2018 r.
Specjalnie na tę okazję przygotowaliśmy dla Państwa wyjątkowe menu:
Cappuccino z zielonego groszku, piana z kokosa, wiórki z kurczaka wędzonego
Polędwiczka w marynacie różanej, sos Cafe de Paris, puree z kalafiora, placuszki rosti
Sernik z białej czekoladzie, kompresowane wiśnie i puder waniliowy, liście pachnotki
Lampka czerwonego wina
cena 60 zł/os
Rezerwacje stolików pod nr tel. 34 327 48 80
Dania na festiwal smaku
Tak jak obiecywaliśmy przedstawiamy potrawy , które będziemy serwować z okazji rozpoczynającego się od poniedziałku festiwalu smaku , w którym bierzemy udział jako restauracja Zornica po raz pierwszy.
I tak w cenie 20 zł możecie skosztować przystawki i drugiego dania od najbliższego poniedziałku ( 2 luty) do piątku ( 5 luty).
Serdecznie zapraszamy do rezerwacji stolików pod numerem telefonu 034 32 74 880.
Parfait z łososia /żel z rokitnika/winegret limonkowo-bazyliowy
Kurczak zagrodowy w panierce z orzechów/ sos z czarnego bzu i figi /polenta z zielonej soczewicy/chutney z czerwonej kapusty
Festiwal smaku 5 - 9 luty 2018
Bierzemy udział w festiwalu smaku w dniach od 5 do 9 lutego.
To fantastyczna inicjatywa na spróbowanie autorskich dań w restauracjach w doskonałej cenie.
Będziemy serwować
przystawkę i danie główne w cenie 20 zł
szczegóły w przyszłym tygodniu...
Już dziś serdecznie zapraszamy!!!!
Kaczka
Gruszka w porto z wiśniami
Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem i serem
Zestawy niedzielne
Szanowni Państwo
postanowiliśmy wyjść naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów , dlatego w każdą niedzielę możecie zjeść u nas pyszne zestawy obiadowe w cenie 25 zł.
Cena zestawu zawiera zupę i drugie danie.
Serdecznie zapraszamy !!!!
« powrót do aktualnych wydarzeń
Archiwum: