Do strony startowej

Archiwum 2018

2018-10-17


Szanowni Państwo!

Uprzejmie informujemy, że w dniach 24, 25 oraz 26 grudnia 2018 r.
Hotel i Restauracja będą nieczynne.

Życzymy Państwu zdrowych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia.

 

SYLWESTER 2018

Zapraszamy na Bal Sylwestrowy do Zornicy, gdzie przeniesiemy Państwa w niezwykły świat 20-lecia międzywojennego.
Zaserwujemy bogactwo smaków w potrawach, łączących w sobie polską tradycję szlachecką, elementy kuchni kresowej,
francuską nutę i zapożyczenia z kuchni żydowskiej.
Odpowiedni klimat zapewnią zdjęcia  z rekwizytami w stylu retro z naszej fotobudki oraz zespół muzyczny.
Sprawimy że tegoroczne powitanie Nowego Roku będzie niezapomniane. Stroje z epoki będą mile widziane.

Kolacja godz. 20.00

l Krem z białych warzyw okraszony aromatyczną oliwą oraz prażonymi pestkami słonecznika.

l Pieczona pierś z kaczki z puree jabłkowym i karmelizowana marchewką

 
Deser:

Mus chałwowy z sosem borówkowym

                                                        
                                                        Przekąski zimne:

 Bliny drożdżowe podane z kawiorem
Pasztet z gęsich wątróbek na chrupiącej chałce z galaretką malinową
Płatki indyka w sosie kaparowo-tuńczykowym

Befsztyk po tatarsku z dodatkiem cebulki, kiszonego ogórka i marynowanych grzybków
Mus rakowy w chlebie razowym
Pasztet z aromatyczną konfiturą z żurawiny, pasztet z dziczyzny w sosie tatarskim
Paleta wykwintnych mięs pieczystych i wędzonych
Śledzie marynowane w świeżych ziołach z oliwą
Sałatka z młodego szpinaku z greckim sosem, pomidorkami  koktajlowymi, posypane prażonym słonecznikiem

Auszpik z jesiotra i łososia
Sałatka z gruszki z pieczonym burakiem i serem pleśniowym
Sałatka z kaszy gryczanej z kurczakiem i koperkiem
Jajka faszerowane , podane wykwintnie
 Tymbaliki z marchewki


Bufet słodki :

Ciasta , bankietówki , ciasteczka , cukierki

Dania późniejsze:

Ok. godz. 23.00 Flaki po Zamojsku podane z pulpetami cielęcymi 

Ok. godz. 1.00 Polędwica wieprzowa a’la Wellington z groszkiem cukrowym
oblana sosem z czerwonego wina.

Ok. godz. 2.30 Barszcz czerwony z kołdunami

                            
Alkohol czysty i napoje bez ograniczeń ilościowych
Muzyka na żywo

Cena 300 zł/os.


«Przy rezerwacjach złożonych do 06. 12. 2018 cena specjalna 280 zł/os.

Szczegółowe informacje i rezerwacje pod numerem tel. 34 327 48 80




2018-07-05
Praca na wakacje ?

Kochani, poszukujemy na okres wakacyjny 1 miesiąc lub do końca sierpnia osoby do pracy na kuchnię.  Każdy z nas chce trochę odpocząć na urlopie :)

 

Do prostych czynności jak sprzątanie, obieranie warzyw czy zmywanie .

Jeśli ktoś chętny , to proszę o kontakt 0 34/32 74 880.



2018-03-20
Dania wielkanocne na zamówienie

Szanowni Państwo

przygotowaliśmy dla Was wyjątkową ofertę na zbliżające się święta wielkanocne. Wszystkie zamówienia powyżej 250 zł przywozimy gratis ( oczywiście okolice Poraja, Poczesnej i Częstochowa), a przy zamówieniu powyżej 200 zł nasz pasztet w prezencie.

W naszej ofercie między innymi :

Karczek pieczony 35 zł / 1 kg

Schab pieczony 35 zł/ 1 kg

Pasztet z suszoną śliwką 30 zł / 1 kg

Bigos 1 L/ 25 zł

Żurek na zakwasie i białej kiełbasie 20 zł / 1 L

Barszcz czerwony na zakwasie z czerwonych buraków 22 zł/ 1 L

Krokiety 6 zł/ szt

sałatka śledziowa 25 zł / 1 L

Jaja faszerowane pieczarkami/ szpinakiem / sosem tatarskim 4 zł/ szt

śledź w oleju / śmietani 30 zł / 1 L

Sernik z polewą czekoladową 70 zł ( balacha ok 27 cm)

Szarlotka 60 zł ( blacha ok 27 cm )

 

Serdecznie zapraszamy do składania zamówień pod numerem telefonu 0 34 32 74 880 lub mailowo zornica@zornica-hotel.pl

 



2018-03-07


Dzień Kobiet

8 Marca 2018 r.

 Serdecznie zapraszamy do Restauracji  ZORNICA

 

Menu:

- Krem cebulowy z akcentem sera dojrzewającego i  grzanek ziołowych 

- Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem i serem brie w sosie śmietanowo-pomarańczowym podawany z ryżem jaśminowym

- Strudel z jabłkami z sosem waniliowym

Cena zestawu: 45 zł

Rezerwacja stolików pod numerem telefonu: 34 327 48 80

Zapraszamy



2018-02-08


Restauracja „Zornica” zaprasza na

WIECZÓR WALENTYNKOWY

   W  DNIU 14.02.2018 r.

Specjalnie na tę okazję przygotowaliśmy dla Państwa wyjątkowe menu: 

 

 Cappuccino z zielonego groszku, piana z kokosa, wiórki z kurczaka wędzonego

 Polędwiczka w marynacie różanej, sos Cafe de Paris, puree z kalafiora, placuszki rosti

 Sernik z białej czekoladzie, kompresowane wiśnie i puder waniliowy, liście pachnotki

 Lampka czerwonego wina

 cena 60 zł/os

Rezerwacje stolików pod nr tel. 34 327 48 80



2018-02-01
Dania na festiwal smaku

Tak jak obiecywaliśmy przedstawiamy potrawy , które będziemy serwować z okazji rozpoczynającego się od poniedziałku festiwalu smaku , w którym bierzemy udział jako restauracja Zornica po raz pierwszy.

 

I tak w cenie 20 zł możecie skosztować przystawki i drugiego dania od najbliższego poniedziałku ( 2 luty) do piątku ( 5 luty).

Serdecznie zapraszamy do rezerwacji stolików pod numerem telefonu 034 32 74 880.

 

Parfait z łososia /żel z rokitnika/winegret limonkowo-bazyliowy

Kurczak zagrodowy w panierce z orzechów/ sos z czarnego bzu i figi /polenta z zielonej soczewicy/chutney z czerwonej kapusty



2018-01-25
Festiwal smaku 5 - 9 luty 2018

Bierzemy udział w festiwalu smaku w dniach od 5 do 9 lutego.

To fantastyczna inicjatywa na spróbowanie autorskich dań w restauracjach w doskonałej cenie.

 

Będziemy serwować 

przystawkę i danie główne w cenie 20 zł

 

 

szczegóły w przyszłym tygodniu...

Już dziś serdecznie zapraszamy!!!!



2018-01-23
Kaczka



2018-01-16
Gruszka w porto z wiśniami



2018-01-15
Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem i serem



2018-01-15
Zestawy niedzielne

Szanowni Państwo 

postanowiliśmy wyjść naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów , dlatego w każdą niedzielę możecie zjeść u nas pyszne zestawy obiadowe w cenie 25 zł.

Cena zestawu zawiera zupę i drugie danie.

Serdecznie zapraszamy !!!!



« powrót do aktualnych wydarzeń

Archiwum: